Gaiļezerā atzīmēta veco ļaužu diena

Atzīmējot Starptautisko veco ļaužu dienu, fonds Labdaris.lv vēlas pievērst sabiedrības uzmanību senioru problēmām Latvijā. Vientulība, ierobežotas iespējas, trūkums – ir tikai dažas no tām. Tāpat Labdaris.lv vēlējās padarīt šo dienu īpašu vismaz dažiem simtiem mūsu sirmgalvju un uzsvērt to, ka ikviena cilvēka saknes, vecmāmiņa un vectētiņš, ir pelnījis rūpes, cieņu un atzinību.

No pulksten 10.00 līdz 13.00 RSAC “Gaiļezers” iemītnieki varēja piedalīties dažādās aktivitātēs: spēlēt šahu, apmeklēt muzikālo terapiju, gleznot uz stikla un veidot dekorācijas savām istabiņām no dabas materiāliem un papīra. Paralēli tam bija atvērts skaistumkopšanas salons, kurā ikviens, kas to vēlējās, varēja saposties svinīgajam svētku koncertam pēcpusdienā.

Neilgi pirms pulksten 15.00 sākās koncerts, kurā bez maksas uzstājās dažādi Latvijā labi pazīstami skatuves mākslinieki: dejotāji, dziedātāji, cirka mākslinieki un citi. Koncertu vadīja Jānis Bukšs, par skaņu rūpējās Andrejs Skorinkins. Vislielāko skatītāju sajūsmu izpelnījās mazais talants Eduards Rediko.

“Ikdienā par senioru problēmām un vajadzībām atceras tikai retais. Netrūkst ļaužu, kuriem nav bērnu vai mazbērnu, kas apciemo, palīdz un rūpējas. Mūsu mērķis bija sarīkot svētkus vismaz daļai sirmgalvju, lai atgādinātu ikvienam, ka viņi ir tepat blakus un ir pelnījuši mūsu atbalstu. Ikviens no viņiem taču kādreiz ir palīdzējis augt un pilnveidoties kādam bērnam, kas nu jau ir pieaudzis,” stāsta Labdaris.lv dibinātājs Aleksandrs Čistovs.

RSAC “Gaiļezers” Sociālā darba struktūrvienības vadītāja Ieva Dortāne pastāstīja, ka senioru dienu centrā atzīmē katru gadu, bet šī ir pirmā reize, kad to dara ar tik vērienīgu pasākumu. Viņu ļoti patīkami pārsteidza tas, ka uz pasākumu bija ieradušies brīvprātīgie, kas apciemoja tos centra iemītniekus, kas paši nevar pārvietoties.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar